Haner, udskænkningshaner og ølhaner til cateringbranchen
Når ølhanen er lukket, er den helt forseglet, så øllet og den opløste kuldioxid(CO2) ikke slipper ud. Ølhanen er fastgjort til dispenseren, som kan have flere haner, så der kan serveres forskellige øl.
Hvad er forskellen på en stempelhane og en kompensatorhane?
Ud over stempelhaner tilbyder vi også kompensatorhaner. Det indre af en ølhane med kompensator består af et dysesystem, der gør det muligt at udskænke drikkevarer uden skum. De har ofte en "skumknap" til at præforme skummet. Der bruges et højere tryk til dette formål. Ud over øl bruges kompensatorhaner også til læskedrikke som cola eller limonade. Den traditionelle stempelhane kan åbnes og lukkes med en hurtig kvart omdrejning. Udskænkningshaner kan være lavet af forskellige materialer: Rustfrit stål, messing eller plast. Nogle modeller er også guldbelagte for at tilføje en visuel accent. Når alt kommer til alt, er udskænkningssystemet kun komplet med den rigtige hane. Vi har også specielle modeller til servering af vin, varme drikke og ølhaner.
En anden specialitet er Guinnes-hanen til stout-øl som Guinness, da disse øl kræver nitrogen for at skabe deres særligt cremede skum.
Hvordan rengøres hanen korrekt?
Nytappet øl kræver perfekt hygiejne. Især hanen kræver særlig pleje. Den skal altid skilles helt ad for at blive rengjort. Ved rengøring af udskænkningssystemet hjælper en hanenøgle med at løsne omløbermøtrikken. Med vores haner i bryggerikvalitet, det rigtige rengøringsmiddel til ølrør og det rigtige tilbehør kan du altid være sikker på perfekt tappet øl.